Termeni si conditii

TERMENI SI CONDITII PENTRU VANZAREA DE BUNURI (Terms of sale)

 

Numar versiune: TCS 1.1

Data intrarii in vigoare: 01.09.2022

 

1. Cine suntem

1.1  Website-ul www.explorado.ro este detinut si operat de EXPLORADO S.R.L. Informatiile privind datele de contact ale societatii noastre se afla la finalul acestui document.

1.2  Va rugam sa cititi cu atentie acesti termeni si conditii. Acestia inlocuiesc orice versiuni anterioare. Va rugam sa imprimati sau sa salvati acesti termeni si conditii pentru utilizari viitoare, deoarece nu putem garanta ca acestia vor ramane accesibili pe website-ul nostru in viitor.

1.3  Acesti termeni si conditii se aplica utilizarii website-ului nostru. Vanzarea de bunuri prin intermediul website-ului nostru este supusa unor termeni si conditii separate disponibile la inceputul documentului (Termeni si conditii pentru vanzarea de bunuri - Terms of sale).

1.4  Cand ne referim la „Consumator”, astfel cum este prevazut mai jos, ne referim la o persoana sau grup de persoane constituite in asociatii, care actioneaza in scopuri ce se afla in afara activitatii sale comerciale, industriale sau de productie, artizanale sau liberale.

 

2. Despre ce este vorba - introducerea termenilor si conditiilor noastre

2.1 Acestia sunt termenii si conditiile noastre care se aplica atunci cand cumparati orice bunuri prin intermediul acestui website. Termeni si conditii distincte ce se aplica pentru utilizarea website-ului nostru - disponibile la sfarsitul documentului - Termeni si conditii de utilizare a website-ului (Terms of use). Am incercat sa le facem usor de utilizat. Va rugam sa le cititi cu atentie si sa salvati o copie, intrucat nu va prezentam o copie specific pentru tranzactia pe care o incheiem cu dumneavoastra.

2.2. Putem modifica acesti termeni si conditii prin postarea versiunii revizuite in orice moment pe website-ul nostru. Va rugam sa verificati website-ul nostru din cand in cand. Va veti supune prevederilor contractului revizuit daca continuati sa utilizati website-ul nostru dupa data de intrare in vigoare afisata.

 

3. Consumatori – drepturi legale minime

3.1 Suntem obligati prin lege sa va reamintim ca avem obligatia legala de a furniza bunuri care sunt in conformitate cu contractul. Mai mult, nimic din mentiunile de mai jos nu va afecteaza drepturile legale in legatura cu bunurile care nu sunt conforme cu contractul, fie ca sunt defecte, fie nu coincid descrierii, fie din alte motive.

 

4. Forta majora

4.1 Niciuna din parti nu va fi raspunzatoare pentru neexecutarea obligatiilor sale contractuale, daca o astfel de neexecutare la termen si/sau in mod corespunzator, total sau partial este datorata unui eveniment de forta majora. Forta majora este evenimentul imprevizibil, in afara controlului partilor si care nu poate fi evitat.

Daca in termen de 15 (cincisprezece) zile de la data producerii lui, respectivul eveniment nu inceteaza fiecare parte va avea dreptul sa notifice celeilalte parti incetarea de plin drept a contractului fara ca vreuna dintre ele sa poata pretinde celeilalte alte daune-interese.

 

5. Variatii minore

5.1 Vom avea grija, in mod rezonabil, sa ne asiguram ca reprezentarile si descrierile bunurilor care apar pe website-ul nostru sunt corecte. Am depus eforturi rezonabile pentru a afisa cat mai exact posibil aspectul/culoarea/textura/finisajul bunurilor noastre. Cu toate acestea, va angajati si sunteti de acord cu faptul ca pot exista diferente minore intre bunurile reale si modul in care acestea apar pe website-ul nostru. De exemplu, tonul culorii poate sa difere.

5.2 Etichetarea sau ambalarea bunurilor pe care le primiti poate sa difere de imaginile acestora pe care le vedeti pe website-ul nostru.

 

6. Cum comandati – si incheierea unui contract cu noi

6.1 Comanda dumneavoastra este o oferta de a cumpara de la noi.

6.2 Plasati comanda utilizand procedura de comanda de pe website-ul nostru. Aceasta implica selectarea bunurilor, plasarea lor in cosul de cumparaturi - si trimiterea comenzii catre noi apasand pe butonul „Plasati Comanda” -  urmand a finaliza Comanda efectuand plata prin una dintre modalitatile indicate expres. Puteti verifica si modifica orice greseala inainte de a face o comanda utilizand functia de modificare si/sau butonul inapoi al browser-ului de internet.

6.3 Trebuie sa va asigurati ca detaliile comenzii dumneavoastra sunt corecte, inclusiv adresa de livrare si orice alte informatii pe care ni le furnizati si sa ne anuntati imediat daca exista modificari.

6.4 Acceptam oferta dumneavoastra si exista un contract in vigoare intre noi si dumneavoastra atunci cand va trimitem un e-mail de confirmare. Cu toate acestea, nu suntem obligati sa furnizam bunuri care nu sunt disponibile. In cazul in care orice bun nu este disponibil, va vom notifica indisponibilitatea cat mai curand posibil, inainte de a incheia un contract cu dumneavoastra.

 

7.  Pret si modalitate de plata

7.1 Pretul pentru bunurile pe care le comandati este cel indicat pe website-ul nostru in momentul in care ne trimiteti comanda. Orice TVA aplicabila sau taxa privind vanzarile este inclusa in orice pret afisat.

 

7.2 Acceptam plata prin card de debit, card de credit si Ramburs. Acceptam urmatoarele carduri: Visa, VISA Electron, MasterCard si Maestro. Cu exceptia cazului de Ramburs, plata se efectueaza in avans prin mijloacele indicate si avem dreptul sa nu trimitem bunurile pana nu primim plata integrala in fonduri disponibile.

7.3 Costurile de livrare sunt taxate suplimentar la tariful afisat pe website-ul nostru atunci cand plasati comanda. Va rugam sa retineti ca taxele noastre nu includ taxe vamale sau de import care pot fi aplicate comenzii dvs. de catre autoritatile competente.

7.4 Daca am atribuit un pret gresit la orice articol din eroare, nu suntem obligati sa furnizam articolul la acel pret, cu conditia de a va informa despre acest aspect inainte de a-l trimite. Daca va informam, atunci puteti decide daca doriti sa comandati articolul la pretul corect, sau, in caz contrar, va vom oferi o rambursare integrala a oricaror plati deja efectuate.

7.5 Trebuie sa ne contactati imediat, cu detalii complete, daca contestati orice plata, la datele de contact mentionate la finalul acestui document.

7.6 Daca orice suma datorata noua este neplatita sau perceputa noua inapoi in mod nejustificat, putem inceta acest contract prin notificare scrisa (inclusiv e-mail).

 

8. Coduri de reducere

8.1 Este posibil sa oferim uneori coduri de reduceri. Cu exceptia cazului in care se prevede altfel, toate codurile de reducere se refera la pret, fara taxele de livrare. Astfel de coduri pot fi aplicate numai achizitiilor efectuate prin intermediul contului pentru care a fost oferit si inregistrat codul de reducere si nu pot fi transferate sau rambursate in numerar. Cu exceptia cazului in care se prevede altfel: (1) codurile sunt disponibile numai pentru viitoarele comenzi noi plasate online; (2) nu poate fi folosit retroactiv; (3) pot fi valorificate o singura data pentru fiecare client; si (4) expira dupa 12 luni. Nu puteti utiliza mai multe coduri de reducere pentru fiecare tranzactie, cu exceptia cazului in care specificam altfel; daca procedam astfel, ordinea in care vor fi aplicate codurile se supune prevederilor termenilor si conditiilor specifice suplimentare de la momentul emiterii codurilor de reducere.

8.2 Ne rezervam dreptul de a respinge orice cod de reducere daca consideram ca acesta este utilizat cu incalcarea acestor termeni si conditii. Codurile de reducere se supun prevederile oricaror termeni si conditii specifice suplimentare care sunt mentionate la momentul emiterii. Ne rezervam dreptul de a intrerupe sau de a modifica in orice alt mod orice cod de reducere in orice moment, fara o notificare prealabila.

 

9. Livrarea

9.1 Livrarea va fi finalizata atunci cand livram la adresa pe care o specificati cand comandati. Este posibil (in mod exceptional) sa livram diferite parti ale comenzii dumneavoastra la date diferite.

9.2 Livrarea se face numai in tarile pe care le specificam. Ne rezervam dreptul de a refuza orice comanda dintr-o tara in care nu livram.

9.3 Cu exceptia cazului in care se specifica altfel, datele sau perioada de livrare indicate pe website-ul nostru sunt doar estimative. Nu avem nicio raspundere pentru orice pierderi rezultate din intarzierea livrarii (a) in masura in care acest lucru se datoreaza unor circumstante dincolo de controlul nostru rezonabil si in care nu am fi putut lua masuri rezonabile pentru a face fata intarzierii sau (b) daca nu ne-ati furnizat instructiuni de livrare adecvate.

9.4 Daca primiti o notificare cu privire la o incercare de livrare nereusita, este responsabilitatea dumneavoastra sa utilizati detaliile furnizate pentru a contacta imediat curierul si a aranja din nou livrarea. Daca nimeni nu este disponibil pentru a primi bunurile, ne rezervam dreptul de a le lasa in fata usii, pe hol sau la receptie, dupa caz, sau la un vecin.

9.5 Daca bunurile nu sunt livrate ca urmare a nerespectarii dumneavoastra a prevederilor acestui contract (ex. furnizarea unei adrese de livrare incorecte, neplata taxelor vamale/de import, lipsa contactarii curierului pentru a aranja din nou livrarea dupa o incercare de livrare nereusita) si sunt trimise inapoi la noi, sunteti responsabil sa ne platiti (a) suma oricarei taxe suplimentare percepute de curier pentru returnarea bunurilor catre noi; si (b) orice comision de restocare sau o taxa similara pe care societatea noastra de depozitare o percepe pentru manipularea bunurilor returnate. Avem dreptul sa solicitam ca aceste costuri sa fie platite inainte de a aranja orice noua livrare a bunurilor catre dumneavoastra si/sau sa adaugam astfel de costuri la suma oricarei comenzi viitoare plasate de catre dumneavoastra si/sau sa deducem aceste costuri din orice rambursare (in limita permisa de lege).

 

10. Cand deveniti proprietarul bunurilor

10.1 Deveniti proprietarul bunurilor dupa livrarea ulterioara a bunurilor si plata pretului plus taxele de livrare. Pana cand acest lucru se intampla, detineti bunurile in numele nostru.

 

11. Raspundere - restrictii privind raspunderea noastra legala (IMPORTANT)

11.1 Nimic din prezentul contract nu limiteaza sau exclude in niciun fel raspunderea noastra pentru neglijenta cauzatoare de moarte sau vatamare corporala sau pentru frauda sau denaturari frauduloase sau pentru orice alta actiune care nu poate fi exclusa sau limitata in mod legal. In aceasta sectiune, orice referinta la noi include angajatii si agentii nostri.

11.2 Nu suntem responsabili pentru nicio pierdere sau dauna cauzata de noi sau de angajatii sau agentii nostri in situatii in care:

a) nu exista o incalcare, in dauna dumneavoastra, a unei obligatii legale din partea noastra sau a oricaruia dintre angajatii sau agentii nostri;

b) o astfel de pierdere sau dauna nu a fost previzibila in mod rezonabil (ceea ce inseamna ca nu a fost o consecinta evidenta a incalcarii noastre sau nu a fost prevazuta de dumneavoastra si de noi la momentul incheierii acestui contract);

c) o astfel de pierdere sau dauna este cauzata de dumneavoastra, de exemplu prin nerespectarea prezentului contract; sau

d) o astfel de pierdere sau dauna se refera la o afacere (deoarece nu intentionam ca bunurile cumparate de Consumatori sa fie utilizate pentru afaceri).

11.3 Daca sunteti un Consumator, veti fi raspunzator pentru orice pierdere sau dauna previzibila in mod rezonabil pe care o suferim ca urmare a incalcarii acestui contract sau a utilizarii necorespunzatoare a website-ului nostru (sub rezerva, bineinteles, a obligatiei noastre de a atenua orice pierderi).

 

11.4  Urmatoarele clauze se aplica doar daca sunteti o societate:

a) In niciun caz (inclusiv propria noastra neglijenta) nu vom fi raspunzatori pentru:

· pierderi economice (inclusiv, fara a ne limita la, pierderi de venituri, profituri, contracte, afaceri sau economii anticipate);

· pierderea fondului comercial sau a reputatiei;

· pierderi speciale, indirecte sau consecutive; sau

· deteriorarea sau pierderea datelor (chiar daca am fost informati cu privire la posibilitatea unor astfel de pierderi).

b) Ne veti despagubi impotriva oricaror revendicari si raspunderi legate direct sau indirect de utilizarea de catre dumneavoastra a website-ului si/sau de incalcarea prezentului contract.

c) In masura permisa de lege, dumneavoastra si noi excludem toate conditiile, indiferent daca sunt impuse prin statut sau prin lege sau altfel, care nu sunt mentionate in mod expres in acest contract.

 

12. Evenimente dincolo de controlul nostru

12.1 Nu suntem raspunzatori pentru neindeplinirea sau intarzierea in indeplinirea oricarei obligatii in temeiul prezentului contract, daca neindeplinirea sau intarzierea in indeplinire este cauzata de orice circumstante dincolo de controlul nostru rezonabil, inclusiv probleme din partea telecomunicatiilor tertelor parti.

 

13. Datele dumneavoastra personale – se aplica politica noastra de confidentialitate

13.1 Va angajati si sunteti de acord cu faptul ca putem prelucra datele dumneavoastra personale in conformitate cu termenii politicii noastre de confidentialitate si utilizare a cookie-urilor disponibila pe website-ul nostru, care poate fi modificata din cand in cand.

 

14. Legea si instantele din Romania

14.1 Acesti termeni si conditii vor fi guvernate de legislatia din Romania si orice litigii vor fi solutionate numai de catre instantele din Romania. Daca sunteti Consumator, veti beneficia de orice dispozitii obligatorii ale legislatiei tarii in care sunteti rezident. Nimic din acesti termeni si conditii nu va afecteaza drepturile de consumator de a va baza pe astfel de dispozitii obligatorii ale legislatiei locale. Puteti avea dreptul sa utilizati un serviciu online din UE de solutionare a litigiilor din pentru a va ajuta cu orice litigiu izvorat din contract pe care il puteti avea cu noi. Acest serviciu poate fi gasit la http://ec.europa.eu/consumers/odr/. Adresa noastra de e-mail se regaseste la finalul acestui document.

 

15. Dispozitii generale importante

15.1 Putem trimite toate notificarile conform prezentului contract prin e-mail la cea mai recenta adresa de e-mail pe care ne-ati furnizat-o (cu exceptia cazului in care se specifica altfel mai sus). Titlurile utilizate in acest contract au caracter informativ si nu sunt obligatorii. Orice neexercitare sau neaplicare din partea oricarei parti a oricarui drept sau prevedere a acestui contract nu reprezinta o „renuntare” la aceste drepturi (i.e. ca nu ar putea fi puse in aplicare ulterior). Daca o parte a acestui contract nu produce efecte sau este nu poate fi pusa in aplicare din orice motiv, restul contractului va continua sa se aplice. Putem transfera acest contract unei terte parti, dar acest lucru nu va afecta drepturile sau obligatiile dumneavoastra. O persoana care nu este parte la acest contract nu va avea drepturi de a pune in aplicare acest contract decat in masura in care se prevede altfel in mod expres.

 

16. Reclamatii

16.1 Daca aveti vreo reclamatie, va rugam sa ne contactati la detaliile de contact prezentate mai jos.

 

17. Informatiile societatii noastre

17.1 Numele companiei: EXPLORADO S.R.L.

17.2 Denumirea comerciala: EXPLORADO

17.3 Tara de inmatriculare: ROMANIA

17.4 Numarul de inmatriculare: CUI: 38317929, Nr reg: J02/1806/2017

17.5 Sediul social: Municipiul Arad, Strada Zona Industriala Sud, Nr 6, Camera 3, Jud Arad

17.6 Adresa principala unde ne desfasuram activitatea: Strada Doamnei 15, Sector 3, Bucuresti 030052

17.7 Adresa de e-mail de contact: customer.care@explorado.ro

17.8 Alte informatii de contact: - consultati website-ul nostru – www.explorado.ro

 

18. Politica de utilizare acceptabila

18.1 Va obligati sa nu intreprindeti niciuna dintre urmatoarele in legatura cu website-ul nostru:

a) sa incalcati orice lege aplicabila, regulament sau cod de conduita sau sa incalcati orice drept de proprietate intelectuala sau alte drepturi ale altora;

b) sa imitati orice persoana sau entitate in scopul inducerii in eroare a altora;

c) sa utilizati website-ul nostru pentru a furniza un serviciu similar tertilor sau altfel in vederea concurarii cu noi;

d) sa utilizati website-ul nostru pentru e-mailuri nesolicitate, spam, scheme piramidale sau altele similare sau frauduloase;

e) sa intreprindeti orice poate avea efectul de a perturba website-ul nostru, inclusiv viermi, virusi, bombe software sau corespondente in masa;

f) sa intreprindeti orice poate afecta negativ placerea altor utilizatori in ceea ce priveste website-ului nostru;

g) sa obtineti acces neautorizat la orice parte a website-ului nostru sau a echipamentelor utilizate pentru furnizarea website-ului nostru;

h) sa folositi orice mijloace automatizate pentru a interactiona cu sistemele noastre, cu exceptia motoarelor de cautare publice; sau

i) sa incercati, incurajati sau ajutati oricare dintre cele de mai sus.

 

19. Continut

19.1 Facem tot posibilul pentru a ne asigura ca informatiile publicate pe acest website sunt corecte si actualizate. Cu toate acestea, informatiile furnizate pot include uneori erori neintentionate sau inconsecvente, astfel ca nu putem garanta faptul ca sunt intotdeauna corecte sau actualizate.

19.2 Ne rezervam dreptul de a suspenda, modifica, elimina sau sterge continutul sau de a divulga autoritatilor relevante sau reclamantului, in limitele si in conditiile prevazute de lege, orice continut sau comportament, fara notificare sau rambursare, daca acesta face obiectul unei plangeri sau in cazul in care avem motive sa credem ca incalca termenii si conditiile noastre sau ca astfel de masuri sunt necesare pentru a ne proteja pe noi sau pe altii sau ca s-a comis o infractiune sau daca suntem obligati sa intreprindem aceste actiuni in baza legii sau la solicitarea autoritatii competente.

 

20. Servicii/publicitate/website-uri a(le) unor terte parti

20.1 Putem face legaturi catre website-uri ale unor terte parti care va pot interesa si/sau putem include publicitate din partea unor terte parti pe website-ul nostru si/sau putem utiliza serviciile furnizate de terte parti pe website-ul nostru. Nu recomandam, nu sustinem si nici nu suntem responsabili din punct de vedere legal pentru acele website-uri sau servicii. Utilizati astfel de website-uri sau servicii terte pe propria raspundere.

 

21. Functionarea website-ului nostru

21.1 Nu garantam ca website-ul nostru va functiona neintrerupt sau fara erori si nu suntem responsabili pentru pierderile care decurg din astfel de erori sau intreruperi. Avem dreptul, fara notificare prealabila si fara a ne fi angajata raspunderea (a) sa suspendam functionarea website-ul pentru reparatii, intretinere, imbunatatiri sau din alte motive tehnice si (b) sa facem modificari website-ului nostru.

 

22. Contul dumneavoastra

22.1 Daca va permitem sa creati un cont pe website-ul nostru, acesta este doar pentru uz personal si nu  poate fi transferat. Nu trebuie sa autorizati sau sa permiteti altei persoane sa va utilizeze contul. Va angajati sa aveti grija, in mod rezonabil. sa pastrati confidentialitatea informatiilor de conectare si sa ne anuntati imediat despre orice incalcare aparenta a securitatii, cum ar fi pierderea, furtul, utilizarea abuziva sau divulgarea sau utilizarea unei parole in mod neautorizat. Sunteti responsabil pentru tertii care va utilizeaza contul sau identitatea (cu exceptia cazului si in masura in care noi suntem de vina).

22.2 Avem dreptul in orice moment, cu sau fara notificare, de a inlatura contul dumneavoastra de pe website-ul nostru, inclusiv de a sterge toate datele incluse in acesta, daca avem motive sa credem ca utilizarea acestuia incalca in vreun fel legea, termenii si conditiile noastre sau alte politici disponibile pe acest website.

 

23. Drepturi de proprietate intelectuala

23.1 Drepturile de proprietate intelectuala asupra tuturor materialelor utilizate pe sau in legatura cu website-ul nostru sunt detinute de noi sau de furnizorii nostri, parteneri sau alti utilizatori. Numai pentru uz personal, puteti vizualiza astfel de materiale pe dispozitivul dumneavoastra. Nu aveti dreptul de a utiliza in alt mod un astfel de material, inclusiv prin copiere, vanzare sau modificare a acestuia ori preluare a extraselor din acesta fara consimtamantul nostru prealabil in scris. Solicitarile in vederea obtinerii consimtamantului trebuie adresate: customer.care@explorado.ro.

23.2 Pentru evitarea oricarui dubiu, nu aveti dreptul sa colectati, sa indepartati, sa culegeti, sa incadrati sau sa creati legaturi spre pagini secundare cu privire la orice informatii de pe website-ul nostru fara consimtamantul nostru prealabil in scris. Solicitarile in vederea obtinerii consimtamantului trebuie adresate: customer.care@explorado.ro.

 

23.3 Daca publicati continut pe website-ul nostru sau ne oferiti idei sau sugestii, ne permiteti, fara costuri si in mod perpetuu, sa folosim si sa adaptam in tot sau in parte materialul, astfel cum dorim, atat pe propriul nostru website, cat si, in scopuri de marketing, pe alte canale, inclusiv diferite website-uri, retele sociale si e-mailuri.