Retragere din contract

DREPTUL DE RETRAGERE (“COOLING OFF”)

 

A.           Dreptul de retragere al Cumparatorului

Urmatoarele se aplica daca aveti dreptul legal de retragere din prezentul contract (astfel cum este explicat mai jos):

1. Aveti dreptul de retragere din acest contract in termen de 14 zile fara a oferi niciun motiv.

2. Perioada de anulare va expira dupa 14 zile:

a) de la data la care dumneavoastra, sau o parte terta, alta decat transportatorul, si indicata de dumneavoastra, intrati/intra in posesia fizica a bunurilor; sau

b) in cazul mai multor bunuri comandate de dumneavoastra intr-o singura comanda si livrate separat: dumneavoastra sau o parte terta, alta decat transportatorul si indicata de dumneavoastra, intra in posesia fizica a ultimului bun.

3. Pentru a va exercita dreptul de retragere, trebuie sa informati EXPLORADO cu privire la decizia dumneavoastra de a va retrage din acest contract printr-o declaratie clara (e.g. o scrisoare trimisa prin posta sau prin e-mail la customer.care@explorado.ro). Puteti utiliza modelul de formular de retragere de mai jos, dar nu este obligatoriu.

4. Pentru a respecta termenul de retragere, este suficient sa trimiteti comunicarea dumneavoastra cu privire la exercitarea dreptului de retragere inainte de expirarea perioadei de retragere.

 

Efectele retragerii:

5. Daca va retrageti din acest contract, va vom rambursa toate platile primite de la dumneavoastra, inclusiv costurile de livrare (cu exceptia costurilor suplimentare generate daca ati ales un alt tip de livrare in afara de cel mai ieftin tip de livrare standard oferit de noi ).

6. Putem efectua o deducere din rambursare pentru pierderea in valoare a oricaror bunuri furnizate, daca pierderea este rezultatul manipularii nenecesare de catre dumneavoastra.

7. In cazul in care Cumparatorul solicita retragerea din Contract in cadrul termenului legal de retragere din contract, trebuie sa returneze si eventualele cadouri care au insotit produsul respectiv.

8. Vom efectua rambursarea fara intarzieri nejustificate si, cu exceptia situatiei mentionate in clauza 9 de mai jos, in termen de 14 zile de la data la care suntem informati de catre dumneavoastra cu privire la decizia dumneavoastra de a va retrage din contractul incheiat cu noi.

9. Vom efectua rambursarea utilizand acelasi mijloc de plata pe care l-ati utilizat dumneavoastra pentru tranzactia initiala, cu exceptia cazului in care ati platit prin metoda de plata Ramburs sau daca ati convenit in mod expres altfel; in orice caz, nu veti suporta nicio taxa ca urmare a rambursarii. Putem amana rambursarea pana la data la care primim inapoi bunurile sau pana la momentul la care ne-ati furnizat dovada ca ati trimis inapoi bunurile, fiind valabila data cea mai apropiata.

10. Veti trimite bunurile inapoi sau ni le veti preda fara intarziere nejustificata si, in orice caz, nu mai tarziu de 14 zile de la data in care ne comunicati retragerea dumneavoastra din contract. Termenul limita este respectat daca trimiteti bunurile inapoi inainte de expirarea perioadei de 14 zile.

 

11. Returul este gratuit.

 

12. Sunteti raspunzator doar in ceea ce priveste diminuarea valorii bunurilor care rezulta din manipularea bunurilor, altele decat cele necesare pentru determinarea naturii, caracteristicilor si functionarii bunurilor.

 

B.           Dreptul de retragere al Vanzatorului

 

Vanzatorul poate anula comanda efectuata de catre Cumparator, in urma unei notificari prealabile adresate Cumparatorului, fara nicio obligatie ulterioara a vreunei parti fata de cealalta sau fara ca vreo parte sa poata sa pretinda celeilalte daune-interese in urmatoarele cazuri:

-neacceptarea de catre banca emitenta a cardului Cumparatorului, a tranzactiei, in cazul platii online;

-invalidarea tranzactiei de catre procesatorul de carduri agreat in cazul platii online;

-datele furnizate de catre Client/Cumparator, pe site sunt incomplete si/sau incorecte;,,

-in cazul livrarilor cash on delivery in cazul in care Cumparatorul nu este acasa sau refuza plata.

 

© EXPLORADO SRL – Versiune: 01 septembrie 2022