Livrare gratuita indiferent de valoarea comenzii

Politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate

Versiunea: 1.1

Data intrarii in vigoare: 01.09.2022

1.1 Suntem Operatorul de date cu caracter personal EXPLORADO S.R.L., societate inmatriculata la Registrul Comertului de pe langa Tribunalul Arad sub nr. J2/1806/2017, avand CUI RO 38317929, cu sediul social in Municipiul Arad, Strada Zona Industriala Sud, Nr 6, Camera 3, Jud Arad, E-mail: gdpr@explorado.ro, Telefon: (+40) 021 539 39 39 (apel cu tarif normal), propietara website-ului accesibil la urmatoarea adresa: www.explorado.ro.

2.1 Aceasta politica vizeaza prelucrarea datelor dumneavoastra cu caracter personal prin website-ul nostru www.explorado.ro.  

2.2 In general, aceasta politica vizeaza doar datele cu caracter personal furnizate de catre dumneavoastra catre noi. Daca dumneavoastra transmiteti date catre alte persoane, precum furnizori de plati sau alte website-uri, va rugam sa verificati politicile lor de confidentialitate.

3. In cazul in care politica de confidentialitate va suferi modificari, vom publica o noua versiune pe website-ul nostru www.explorado.ro, care va inlocui versiunea anterioara. Vom considera ca ati acceptat noua versiune a politicii daca folositi website-ul www.explorado.ro. De asemenea, este posibil sa va notificam cu privire la orice modificari prin e-mail sau prin serviciul de mesagerie.

Pentru a va oferi produsele sau serviciile noastre prin intermediul site-ului www.explorado.ro vom prelucra datele dumneavoastra cu caracter personal pe care ni le-ati oferit.

4.1 Cand vizitati site-ul www.explorado.ro,  va inregistrati si comandati produse, va solicitam sa ne furnizati date cu caracter personal care includ:

· Date de identificare: numele dumneavoastra, titlul, sexul si data nasterii.

· Date de contact: adresa de livrare, adresa de facturare, adresa de e-mail si numarul de telefon.

· Date despre tranzactii: detalii despre tranzactiile dumneavoastra in legatura cu serviciul nostru oferit prin pagina de website www.explorado.ro.

· Date pentru marketing: date de contact sau alte date pe care dumneavoastra le puneti la dispozitia noastra si ne ingaduiti intr-un mod explicit sa le folosim pentru serviciul de newsletter sau in alte scopuri de marketing.

· Datele profilului: numele de utilizator si parola, istoricul cumparaturilor, interesele/preferintele dumneavoastra si corespondenta dumneavoastra cu noi, intrucat prin platforma de website www.explorado.ro ne propunem sa utilizam datele cu caracter personal care va apartin intr-un mod automatizat prin crearea profiluri in beneficiul dumneavoastra pentru a va usura navigarea pe site-ul nostru.

4.2 Cand interactionati cu website-ul nostru www.explorado.ro , anumite date privind utilizarea serviciului nostru vor fi prelucrate in mod automat, precum: adresa protocolului de internet (IP) folosita pentru a va conecta dispozitivul la internet, date despre conexiune precum tipul si versiunea browser-ului, informatii despre dispozitivul dumneavoastra, incluzand tipul dispozitivului si identificatorul dispozitivului, sistemul de operare si platforma, date despre reteaua mobila, un numar de referinta unic legat de datele pe care dumneavoastra le-ati introdus in sistemul nostru, detalii de autentificare, website-ul de pe care ati ajuns la serviciul nostru, detalii despre activitatea dumneavoastra cu mentiunea datei/timpului, incluzand paginile pe care le-ati vizitat si cautarile/tranzactiile dumneavoastra. Mai multe informatii despre aceasta prelucrare sunt incluse in sectiunea de pe site intitulata „Politica de Cookies”.

4.3 Urmatoarele date despre dumneavoastra ne pot fi oferite de catre furnizorii nostri:

· date de facturare limitate transmise de catre furnizorul nostru de plati in scopuri de verificare, de exemplu: numele dumneavoastra, adresa de e-mail si adresa de facturare/livrare;

5. Temeiurile legale de prelucrare si scopurile prelucrarii datelor cu caracter personal sunt:

5.1 Necesitatea incheierii/executarii unui contract cu operatorul Explorado, la cererea dumneavoastra, in acord cu prevederea din art. 6 lit. b din Regulamentul UE nr. 679/2016 privind protectia persoanelor fizice in cee ace priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE, denumit in continuare Regulamentul UE nr. 679/2016.

Cu titlu de exemplu, pot fi incadrate in acest temei legal activitati precum trimiterea unor mesaje de serviciu, procesarea unor plati, indeplinirea unor comenzi.

5.2 Realizarea interesului legitim al Operatorului, in acord cu prevederea din art. 6 lit. f din Regulamentul UE nr. 679/2016. Cu titlu de exemplu, pot fi incadrate in acest temei legal activitati de administrare si imbunatatire a serviciului oferit de Operator catre dumneavoastra, inclusiv urmarirea tiparelor de utilizare, prevenirea sau descoperirea fraudei sau abuzului. 

5.3 Prelucrarea datelor ca urmare a consimtamantului oferit dumneavoastra in calitate de persoana vizata, in acord cu prevederea din art. 6 lit. a din Regulamentul UE nr. 679/2016. Cu titlu de exemplu, pot fi incadrate in acest temei legal activitati de prelucrare a datelor cu caracter personal in scop de marketing, prin bifarea casutei unde v-ati dat acordul in mod expres cu privire la serviciul nostru. Datele cu caracter personal care sunt prelucrate in acest scop sunt datele de contact sau alte tipuri de date pe care ni le furnizati sau ne permiteti sa le folosim pentru serviciul de newsletter. Puteti oricand sa va retrageti consimtamantul, asa cum este specificat in serviciul nostru sau prin e-mail la adresa gdpr@explorado.ro.

5.4 Nu va vom prelucra datele dumneavostra in alt scop decat cele anterior prezentate, iar daca vom intentiona sa extindem prelucrarea sub un alt temei sau scop va vom informa despre aceasta inainte de a demara orice actiune.

6. Datele dumneavostra personale vor fi transferate sau dezvaluite.

6.1 Nu vindem datele dumneavoastra personale niciunui tert. Totusi, dezvaluim datele dumneavoastra personale companiilor care ne furnizeaza anumite servicii, de exemplu, altor companii din grup care contribuie la furnizarea serviciului nostru, companiilor de livrare/depozitare, celor care gazduiesc website-uri, furnizorilor de plati si companiilor care ne ajuta sa trimitem comunicari sau care monitorizeaza website-ul nostru si care ne furnizeaza servicii de comert electronic, publicitate online sau alte servicii IT.

6.2 Dezvaluim datele dumneavoastra personale agentiilor de referinta privind creditele, autoritatilor de reglementare, politiei si altor autoritati de aplicare a legii pentru a sprijini combaterea fraudei si abuzului si/sau pentru a respecta cerintele legale.

6.3 Dezvaluim datele dumneavoastra personale asiguratorilor si consilierilor profesionisti in legatura cu acoperirea noastra de asigurare sau pentru a putea rezolva solicitarile legale.

6.4 Dezvaluim datele dumneavoastra personale potentialilor cumparatori, in masura in care este in mod rezonabil necesar, in cazul unei vanzari sau a unei potentiale vanzari (inclusiv in cazul unor negocieri) ori in cazul unei fuziuni sau a unei alte modalitati de reorganizare a acesteia, care implica toata afacerea noastra sau numai o parte semnificativa a acesteia.

6.5 Atunci cand folosim furnizori de servicii externi incheiem conventii care includ clauze corespunzatoare pentru a ne asigura ca prelucrarea datelor cu caracter personal va fi realizata in deplina conformitate cu legile aplicabile si care ii obliga pe acestia sa implementeze masuri tehnice si organizatorice corespunzatoare pentru ca datele dumneavoastra personale sa fie protejate.

7.1 Datele dumneavoastra colectate sunt stocate in UE. Totusi, unii dintre furnizorii nostri de servicii externi se afla in afara UE, iar prelucrarea datelor dumneavoastra personale de catre acestia poate implica un transfer de date in afara UE. Atunci cand ne aflam in aceasta situatie, transferul de date este permis doar catre tarile considerate de catre Comisia Europeana ca ofera un caracter adecvat al nivelului de protectie pentru datele cu caracter personal. Pentru tarile in care nu exista o decizie privind caracterul adecvat al nivelului de protectie, vom folosi garantii adecvate pentru a oferi un nivelul de protectie in conformitate cu legile aplicabile.

7.2 In cazul in care furnizorul de servicii se afla in SUA, datele dumneavoastra personale vor fi transferate numai daca sunt oferite garantii adecvate si un nivel de protectie in concordanta cu legile aplicabile.

7.3 In cazul in care dumneavoastra va aflati in afara UE, este posibil sa transferam date catre curieri sau companii care furnizeaza servicii de depozitare aflati in afara UE in scopul executarii contractului pe care l-am incheiat cu dumneavoastra. In aceasta situatie, transferul va fi realizat in conformitate cu legile aplicabile si prin implementarea unor garantii adecvate care sa ofere un nivel de protectie sporit.

8.1  In calitate de persoane vizate ale activitatii de prelucrare a datelor cu caracter personal, aveti urmatoarele drepturi pe care le puteti exercita daca sunt indeplinite conditiile legale:

a.) Dreptul de acces la date, adica dreptul de a obtine de la Operator la cerere si in mod gratuit, confirmarea faptului ca datele cu caracter personal care va vizeaza sunt sau nu prelucrate de Explorado. In functie de raspunsul oferit aveti posibilitatea exercitarii sau nu a celorlalte drepturi.

b.) Dreptul de rectificare a datelor, adica dreptul de a obtine de la Operator la cerere si in mod gratuit dar in masura in care, posibilitatile tehnice existente o permit, rectificarea datelor inexacte care va privesc precum si completarea datelor lipsa.

c.) Dreptul la stergerea datelor, adica dreptul de a obtine de la Operator la cerere si in mod gratuit, in masura in care sunt indeplinite conditiile prevazute de lege, stergerea datelor cu caracter personal care va privesc.

d.) Dreptul la restrictionarea prelucrarii, adica dreptul de a obtine, la cerere si in mod gratuit, in masura in care sunt indeplinite conditiile prevazute de lege, marcarea datelor cu caracter personal stocate, cu scopul de a limita prelucrarea ulterioara a acestora.

e.) Dreptul la portabilitatea datelor, adica dreptul de a primi, la cerere si in mod gratuit, datele cu caracter personal intr–o modalitate structurata, folosita in mod obisnuit si intr–un format usor de accesat, precum si dreptul ca aceste date sa fie transmise catre alt operator de date, in masura in care sunt indeplinite conditiile prevazute de lege.

f.) Dreptul la opozitie, adica dreptul de a va opune in orice moment, din motive intemeiate si legitime legate de situatia dumneavoastra particulara, ca datele cu caracter personal care va vizeaza sa faca obiectul unei prelucrari, in masura in care sunt indeplinite conditiile prevazute de lege.

g.) Dreptul de retragere al consimtamantului, acesta putand fi exercitat in orice moment, daca situatia respective permite exercitarea unui asemenea drep (spre exemplu in cazul activitatilor de marketing).

8.3 Daca doriti sa ne adresati o solicitare cu privire la prelucrarea datelor dumneavoastra cu caracter personal, va rugam sa ne contactati la adresa de e-mail: gdpr@explorado.ro. In cazul in care sunteti nemultumit de raspunsul nostru sau considerati ca prelucrarea datelor dumneavoastra personale nu se realizeaza in conformitate cu legislatia aplicabila, aveti dreptul de a depune o plangere la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal („ANSPDCP”).

8.4 Pentru mai multe informatii despre drepturile dumneavoastra, puteti accesa website-ul ANSPDCP: https://www.dataprotection.ro/.